Leta 2014 sem diplomirala na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo. Že od študijskih let se posvečam raziskovanju vseh plasti grajenega tkiva – v praksi od urbanističnega do notranjega oblikovanja, v teoriji pa preko različnih medijev – filma, televizije, razstav, tiska in spletnih publikacij. Pot me je pred nekaj leti zanesla na Balearske otoke, kjer živim in delam, a hkrati vzdržujem prisrčne vezi z domovino – z oddajo Ambienti, za katero pišem recenzije sodobne slovenske in tuje arhitekture; ter z mojimi naročniki, s katerimi na daljavo rešujemo tlorisne zagonetke.


teorija

V svoji karieri sem napisala že več kot tristo člankov o sodobni arhitekturi. Z mojimi slovenskimi kolegi se vsakodnevno pogovarjam o njihovih projektih, zagatah, o uporabljenih materialih in barvah, o arhitekturnih detajlih in o majhnih trikih, ki njihove projekte delajo uspešne. Učim se na njihovih napakah in črpam iz njihove zakladnice znanja.

Že od prve tiskane publikacije – krajšega pregleda del enega najbolj vidnih slovenskih urbanistov, Vladimirja Braca Mušiča za časnik Delo – pred dobrim desetletjem, je pisno razmišljanje o arhitekturi postalo del mojega vsakdanjika. V zadnjem desetletju sem sodelovala s strokovnimi revijami Praznine, Hiše in Outsider, zdaj pa sem redna ustvarjalka vsebin za oddajo Ambienti.


praksa

Že kot študentka sem sodelovala na številnih arhitekturnih natečajih in prejela več priznanj in nagrad: priznanje za projekt nove stavbe Šolskega centra Slovenj Gradec (v sodelovanju z: prof. Jurij Kobe, Rok Žnidaršič, Katarina Čakš, Andraž Keršič, Aljoša Lipolt, Lucija Penko), 3. nagrada za novo stavbo Vrtca Pedenjped, enota Kašelj (v sodelovanju z: Bea Avguštin, Vita Ilešič, Andraž Keršič, Eva Senekovič, Tanja Sok, Igor Šubic) ter prvo nagrado za 360° oder za Festival Flow v Helsinkih (skupaj z: Larisa Kazić, Nejc Lebar in Tea Kogovšek). Oder 360° je bil prvič postavljen leta 2012 in ostaja v uporabi do tega dne.

Po zagovoru diplome, ki se je osredotočila na ekološki pristop urbane regeneracije naselja Stožice v Ljubljani, sem sodelovala za arhitekturnim birojem SADAR+VUGA kot vodja raziskovalnega in PR oddelka, znotraj katerega smo biro predstavili v dokumentarnem filmu SADAR+VUGA XX, na mednarodnem arhitekturnem bienalu v Chicagu ipd,, ter vodila nekatere njihove projekte.

Danes delujem kot samostojna arhitektka. V svojem delu združujem vse pristope k grajenemu prostoru – od teorije do prakse, od urbanizma do notranjega oblikovanja, od akademskih raziskav do vodenja gradbišč.