Leta 2014 sem diplomirala na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo. Že od študijskih let se posvečam raziskovanju vseh plasti grajenega tkiva – v praksi od urbanističnega do notranjega oblikovanja, v teoriji pa preko različnih medijev – filma, televizije, razstav, tiska in spletnih publikacij. Pot me je pred nekaj leti zanesla na Balearske otoke, kjer živim in delam, a hkrati vzdržujem prisrčne vezi z domovino – z oddajo Ambienti, za katero pišem recenzije sodobne slovenske in tuje arhitekture; ter z mojimi naročniki, s katerimi na daljavo rešujemo tlorisne zagonetke.


praksa

Že kot študentka sem sodelovala na številnih arhitekturnih natečajih in prejela več priznanj in nagrad: priznanje za projekt nove stavbe Šolskega centra Slovenj Gradec (v sodelovanju z: prof. Jurij Kobe, Rok Žnidaršič, Katarina Čakš, Andraž Keršič, Aljoša Lipolt, Lucija Penko), 3. nagrada za novo stavbo Vrtca Pedenjped, enota Kašelj (v sodelovanju z: Bea Avguštin, Vita Ilešič, Andraž Keršič, Eva Senekovič, Tanja Sok, Igor Šubic) ter prvo nagrado za 360° oder za Festival Flow v Helsinkih (skupaj z: Larisa Kazić, Nejc Lebar in Tea Kogovšek). Oder 360° je bil prvič postavljen leta 2012 in ostaja v uporabi do tega dne.

Po zagovoru diplome, ki se je osredotočila na ekološki pristop urbane regeneracije naselja Stožice v Ljubljani, sem sodelovala za arhitekturnim birojem SADAR+VUGA kot vodja raziskovalnega in PR oddelka, znotraj katerega smo biro predstavili v dokumentarnem filmu SADAR+VUGA XX, na mednarodnem arhitekturnem bienalu v Chicagu ipd., ter vodila nekatere njihove projekte.

Leta 2018 sem odprla samostojno prakso v notranjem oblikovanju.


teorija

V svoji karieri sem napisala že več kot tristo člankov o sodobni arhitekturi. Z mojimi slovenskimi kolegi se vsakodnevno pogovarjam o njihovih projektih, zagatah, o uporabljenih materialih in barvah, o arhitekturnih detajlih in o majhnih trikih, ki njihove projekte delajo uspešne. Učim se na njihovih napakah in črpam iz njihove zakladnice znanja.

Že od prve tiskane publikacije – krajšega pregleda del enega najbolj vidnih slovenskih urbanistov, Vladimirja Braca Mušiča za časnik Delo – pred dobrim desetletjem, je pisno razmišljanje o arhitekturi postalo del mojega vsakdanjika. V zadnjem desetletju sem sodelovala s strokovnimi revijami Praznine, Hiše in Outsider, zdaj pa sem redna ustvarjalka vsebin za oddajo Ambienti.


Danes delujem kot samostojna arhitektka. V svojem delu združujem vse pristope k grajenemu prostoru – od teorije do prakse, od urbanizma do notranjega oblikovanja, od akademskih raziskav do vodenja gradbišč.