Lastnika sta me kontaktirala v zelo zgodnji fazi načrtovanja njune hiše. Naročila sta jo pri priznanemu slovenskemu proizvajalcu montažnih hiš in kot izhodišče vzela enega od njihovih tipskih tlorisov. Da pa bi hišo kar najbolje prilagodila svojim potrebam, smo notranjo opremo izrisali še preden sta oddalo vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja. V tej intenzivni fazi smo izrisali vso opremo – od vhodne veže pa do otroških sob, utilityja in garderobe.

S pomočjo arhitektov gradbenega podjetja smo nato tloris in fasado hišo popolnoma prilagodili njunim potrebam – nastala je hiša, ki je njuni družini pisana na kožo.

V interierju smo veliko pozornosti posvetili iskanju pravih kompozicij. Lastnica, ki ji simetrija ni pri srcu, si je namreč želela razgibane notranje opreme. Tako smo različne volumne pohištva skrbno oblekli v hrastov les, jih dopolnili s tehničnim kamnom, peščeno barvo ter obilico naravnih tekstur. Kot poudarek v detajlih smo izbrali zlato barvo, izogibali pa smo se močnim temnim poudarkom. Tako je nastal prijeten in svetel interier, ki ga bodo lastniki lahko ves življenjski cikel hiše dopolnjevali in spreminjali z barvnimi poudarki po svoji izbiri.