Naročnik je na Primorskem kupil parcelo, na kateri je želel postaviti objekt za preživljanje prostega časa. Zasnovala sva le 25 m2 veliko počitniško hiško, ki pa mu nudi vso udobje, ki ga potrebuje za krajše preživljanje prostega časa – vsebuje majhno kopalnico, čajno kuhinjo in manjšo jedilno mizo (ki pa ju zunaj doponjujeta večja letna kuhinja in zunanja jedilnica), bralni kotiček ter spalno galerijo.

Objekt, ki se nahaja v območju naselbinske stavbne dediščine, sva zasnovala v tradicionalnih gabaritih in materialih. Korce na strehi nadomesti rdeča valovitka, fasada je ometana z apnenim ometom v svetli peščeni barvi, polkna pa so v naravni barvi lesa. Najbolj zanimiv del objekta je njegova čelna fasada, ki se lahko, ko lastnika med tednom ni, s polkni popolnoma zapre in tako zavaruje objekt pred vdorom vročine ter nepovabljenih gostov.

Tudi zunanja ureditev je skladna z okolico: kamen za izdelavo podpornega zidu ter za talkovanje dvorišča je bil pridobljen ob izkopu za temeljno ploščo. V notranjosti sva ohranila vidno ostrešje, izbrala tlak iz trpežnega granitogresa, stene pa obarvala v svetlo sivo barvo. Celota izžareva mediteransko preprostost, hkrati pa je preprosta za vzdrževanje.

Objekt dopolnjujeta razkošna terasa in manjša vrtna lopa, namenjena spravilu orodja in vrtnega pohištva.

Celoten objekt – čeprav priklopljen na javno infrastrukturo – je samozadosten: elektriko pridobiva s pomočjo majhne sončne elektrarne in jo skladišči v akumulatorju; ob objektu je nameščen zbiralnik deževnice; mala čistilna naprava poskrbi za odvajanje odpadnih voda; akumulacijski kamin pa za vse potrebe po toploti v zimskih mesecih.