Naročnika sta me kontaktirala tik pred začetkom gradnje njune hiše na Štajerskem, ko je bila arhitektura že določena in gradbišče že pripravljeno za začetek del. Načrtovanje je zato potekalo zelo hitro, saj smo želeli z majhnimi premiki predelnih sten, inštalacij in vrat zagotoviti kar najboljši izkoristek prostora in hkrati ustvariti lep, uravnotežen in brezčasen ambient.

Želja družine je bila hišo opremiti v elegantni, nevtralni barvni paleti, a z obilico tekstur, ki jih v prostor vnesejo raznoliko obdelani naravni materiali. Tako smo v pritličju naplastili številne teksturirane sivine – beton na stopnišču, kamen za kuhinjski otok, vlaknocementne plošče (ki obdajajo tudi pritlični del fasade) za oblogo kamina… Toplo sivo smo v dveh odtenkih uvedli tudi v barvi pohištva po meri, piko na i pa kompoziciji dajejo detajli v črni in antracitni barvi, kot so ročaji, armature, okvirji stekel in svetila.

Leseni poudarki, kot so niša v predsobi, vitrina v kuhinji in stopnišče, razgibajo sive monolite.

V nadstropju smo barvno paleto nekoliko zmehčali in ji dodali odtenke bež in rožnate barve, ki v prostore, v katerih vladajo malčki, vnesejo nekoliko več razigranosti.

Posebnost nadstropja je spalnična ensuita z lastno kopalnico. Spalnica je od garderobe pregrajena le z veliko omaro z vitrino, v starševsko kopalnico pa vodijo vrata, skrita za ogledalno steno garderobe.

Projekt je obsegal izris notranje opreme vseh prostorov ter pomoč pri koordinaciji izvedbe z izvajalci in dobavitelji.