Mlada družina je odkupila babičino stanovanje. Pred selitvijo pa so ga želeli prevetriti tako v funkcionalnem kot v estetskem smislu.

Družina je v manjšem trosobnem stanovanju želela večjo povezanost med prostori, bolje izkoriščeno kuhinjo, veliko shranjevalnih površin, večjo kopalnico in ločen utility.

tloris pred prenovo (levo) in po prenovi (desno)

S podiranjem nekaterih predelnih sten in zapiranjem določenih vrat s hodnika se ustvari bolj enovita delitev na bivalni in spalni del. Kopalnica se poveča v eno od sob, hodnik pa se opremi z veliko vgradno omaro, ki vsebuje tudi utility. Kuhinja se popolnoma reorganizira tako, da ponudi dovolj prostora tako za shranjevanje kot za pripravo jedi.

Družina, ki ima rada močne barve in kontraste, je v svojem domu želela obilo naravnih materialov: poleg lesa še kamen, kovino in tekstil. Vsi prostori so zato opremljeni s kontrastnimi barvami, močnimi odtenki in s pohištvom, ki na obiskovalca pusti močan vtis. Vsak prostor ima svoj karakter, a z diagonalnim odpiranjem se med seboj vseskozi prepletajo in povezujejo.