Mlad par iz Zreč se je odločil urediti stanovanje v mansardi hiše staršev. Mansarda je ob prvem obisku vsebovala tri sobe (kuhinjo, dnevno sobo in spalnico), nanizane ob dolg in ozek hodnik, ki se je zaključil z majhno kopalnico.

Par je želel povezan dnevno-bivalni prostor, vhodno vežo, prostor za utility in spalnico.

Projekt smo začeli s popolno reorganizacijo tlorisa: z združevanjem prostorov, rušitvijo stene med hodnikom in sobama na južni strani stanovanja, z delnim odkrivanjem poševne strehe in višanjem stropov.

tloris pred prenovo in po prenovi

V tako izpraznjeni prostor smo umestili centralno omaro, v kateri se nahaja prostor za spravilo garderobe z sediščem, kamin, nasproti kopalnice pa še vgradni utility s pralnim in sušilnim strojem ter prostorom za shranjevanje vseh gospodinjskih pripomočkov – od sesalca do likalne deske.

Stanovanje je v celoti zasnovano po željah naročnice – dame z izjemno izbranim okusom. Tako smo za tlake izbrali topel parket, izbrano keramiko v imitaciji marmorja; stanovanje opremili v nežnih belih in pastelnih barvah ter kot piko na i dodali poudarke v kovinskih in črnih tonih.