Družina si je v nadstropju družinske hiše želela urediti svoje stanovanje. V manjšem prostoru izmere 24 m2 so si želeli urediti odprti bivalni prostor s kuhinjo, jedilnico in dnevnim kotičkom: težava je nastopila ob umestitvi vsega pohištva v majhen prostor.

tloris stanja (levo) in rešitev (desno)

Rešitev smo organizirali v treh pasovih: kuhinjo s kuhinjskim otokom in zajtrkovalnim kotičkom; jedilnico, naslonjeno na kuhinjski otok in opremljeno s klopmi, ki se lahko ob neuporabi pospravijo pod mizo; ter manjši dnevni kotiček s kaminom.

Družina je velika ljubiteljica neobdelanega lesa z naravnimi robovi, zato smo sicer nevtralno barvno paleto stanovanja dopolnili s številnimi lesenimi kosi v kombinaciji s kovinskim podnožjem, ki v prostor vnesejo nekaj industrijskega in naravnega pridiha.