Mlada družina me je zaprosila za zasnovo opreme bivalnega prostora v mansardnem stanovanju. Želeli so bolje izkoristiti dani prostor, optično korigirati nizke stropove ter stilsko osvežiti kuhinjo, ki pa je še dovolj nova, da ni potrebovala menjave.

Odločili smo se za kombinacijo elegantnega meščanskega in podeželskega sloga; za tople barve (kremno belo in sivo-bež) v kombinaciji z lesom, svetlimi tkaninami ter poudarki v steklu.

Kuhinjo smo popolnoma preobrazili zgolj z zamenjavo ličnic, kuhinjskega pulta, korita in armature. Prostor smo optično korigirali tako, da smo povišali omaro z vgradnim hladilnikom, ki zdaj sega do stopa, dodali manjši poličnik za začimbe in kuhinjske pripomočke ter namesto viseče nape predvideli stropno.

V jedilnici smo pravokotno mizo zamenjali za okroglo in jo dopolnili z lesenimi stoli s pletenim sediščem.

V veliki dnevni sobi smo ustvarili dva kotička – enega za kavč s televizijo ter domačo pisarno in drugega, manjšega, za pletenje, ki je velik hobi lastnice.

Posebne pike na i pa prostoru dajo dvoja steklena vrata z medeninastimi okvirji, ki vodijo na hodnik in v shrambo. Slednja se povežejo z novimi ročaji in svetili, ki kot nakit krasijo to barvno umirjeno, a hkrati razgibano zasnovo družinskega doma.

Projekt je obsegal tlorisno ureditev, izris vseh pohištvenih kosov po meri ter izbiro premičnega pohištva.